ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η ρώσικη «κλασική» χορευτική σκηνή, τα αστέρια του ρώσικου μπαλέτου από τα θέατρα Μπολσόι και Μαριίνσκι, θα βρίσκονται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσουν τη δεξιοτεχνία τους μέσα από αποσπάσματα μοναδικών έργων κλασικού χορού –Λίμνη των Κύκνων, Ζιζέλ, Κουρσάρος, Σπάρτακος, Ωραία Κοιμωμένη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Επικεφαλής ο Ιβάν Βασίλιεφ

Ο Ιβάν Βλαντιμίροβιτς Βασίλιεφ φέρνει στις αποσκευές του μόνο πρωτιές: Πρώτο βραβείο στους διαγωνισμούς Arabesque-96 Ballet και Moscow International Ballet, ειδική διάκριση στο Varna International Ballet Competition, ένας από τους «25 που πρέπει να δεις» σύμφωνα με το Dance Magazine το 2008, Benois Prix de la Danse το 2009, Virtuosity Prize of International Dance Open στην Αγία Πετρούπολη το 2010, ο καλύτερος χορευτής για το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία, «Honoured Artist of Russia» το 2014…. Ο Βασίλιεφ είναι σήμερα ο καλύτερος χορευτής στον κόσμο και ακόμη και αν δε συνοδεύονταν από σπουδαίους χορευτές σε αυτό το μοναδικό γκαλά χορευτικής τέχνης, θα μπορούσε να γεμίσει την αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης μόνος του.

Τα αστέρια του γκαλά

Δίπλα στον Βασίλιεφ η παρτενέρ του Κριστίνα Κρετόβα, η πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι Νίνα Καπτσόβα, ο πρώτος χορευτής των Μπολσόι Μιχαήλ Λομπούχιν, περίφημος ως Σπάρτακος στο ομώνυμο μπαλέτο, οι πρώτοι χορευτές των Μαριίνσκι Γεβγκένι Ιβαντσένκο και Λεονίντ Σαραφάνοφ και οι πρίμα μπαλαρίνες Οκσάνα Σκόρικ, Ελένα Εφσέεβα, Αικατερίνα Οσμόλκινα. Στο Μέγαρο Μουσικής, στις 20 και 21 Μαΐου για δύο πολυαναμενόμενες παραστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες