ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΣΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εγκαινιάζει στις 5 Απριλίου μία νέα Έκθεση με τίτλο «Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μία Επετειακή Έκθεση, 1999 – 2015». Η παρουσίαση των 9 έργων που έχουν λάβει Βραβείο ΔΕΣΤΕ κατά τη διάρκεια των 18 χρόνων θεσμοθέτησης των βραβείων, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει ή να ξαναδεί έργα των βραβευθέντων καλλιτεχνών που εκφράζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη διανόηση, τη μνήμη, το χώρο, το χρόνο, τα γεγονότα, τη ζωή μέσα από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, εγκαταστάσεις, video, performances.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα βραβεία ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκαν το 1999 και κάθε δύο χρόνια απονέμονται σε έναν Έλληνα ή Κύπριο καλλιτέχνη. Από το 1999 έως το 2015 έχουν απονεμηθεί 9 Βραβεία ΔΕΣΤΕ, τα οποία αποτυπώνουν εύγλωττα τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία Ελλήνων και Κυπρίων που ζουν στην ημεδαπή ή στο εξωτερικό. Με τις βραβεύσεις αυτές, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ έχει ως στόχο την προώθηση και τη στήριξη της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και φυσικά την ανάδειξη κάθε φορά, μιας νέας, ανερχόμενης γενιάς καλλιτεχνών.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί το Βραβείο ΔΕΣΤΕ για πέμπτη χρονιά στα πλαίσια του προγράμματός του «Βήμα στους Νέους». Ο θεσμός αυτός αποτελεί για το Μουσείο έναν «διάλογο» με τους νέους, ένα «άνοιγμα» σε ό,τι εκφράζει σήμερα η δημιουργία, ένα σημείο αναφοράς όπου ανταλλάσσονται ιδέες και τάσεις της εποχής μας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 Απριλίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες